MUSEU DE LES ARTS ESCÈNIQUES

TIPUS: DISSENY EXPOSICIÓ

CLIENT: MAE

UBICACIÓ: INSTITUT DEL TEATRE – BARCELONA

El hall de l“ Institut del Teatre ”, seu del MAE (Museu de les Arts Escèniques), requeria una estructura permanent per donar suport a les exposicions temporals que tinguessin lloc al centre. Aquesta instal·lació hauria de ser un sistema adaptable per a les exposicions temporals, un sistema adaptable als requisits de les necessitats específiques de les instal·lacions temporals sense un contingut fix o definit.

Les exposicions incloïen normalment: panells amb text, fotografies o plànols, i esporàdicament algun objecte. Un cop finalitzada l’exposició al MAE, els panells itineraven a altres centres.

El resultat és una peça longitudinal en base de MDF lacat blanc i unes planxes de xapa de ferro lacades en negre que pengen d’uns grans arcs. Els panells expositors són modulars. Permeten ser moguts o ser eliminats per a exposicions concretes per tal d’adaptar-se al nombre de peces a exposar. L’extracció d’un panell genera un espai blanc que permet l’exposició d’un objecte a la base o podi. La gràfica pot ser fixada als panells mitjançant imants. Uns petits forats al centre del panell (ocults quan la gràfica està aplicada) permeten suspendre quadres emmarcats o algun tipus d’objecte poc pesat.

Estèticament buscàvem ajuntar el dinamisme del cos a l’escenari amb la serietat i estabilitat d’una institució. És per això que la peça es conforma amb una base sòlida massissa i són els elements canviables els que atorguen moviment i cert desordre a la instal·lació final.

Credits fotogràfics: Arnau Masramon.

Veure també: Llistat complet Disseny interiors – espais . Lloc web Museu de les Arts Escèniques. Disseny gràfic Forabord.